Quart debat de la jornada: Equip L vs Equip D

El quart debat de la jornada ha enfrontat l’Equip L (Blai, Martí, Oluchi i Samuel), a favor, i l’Equip D (Dario, Rita, Sara i Robert), en contra

L’equip L, que defensava la posició a favor, han afirmat que exigir uns coneixements polítics mínims és fomentar la democràcia, ja que no es pretén excloure la gent sinó la ignorància. Han afegit també que l’Estat no només ha d’exigir, sinó que també ha de proporcionar mitjans per obtenir aquests coneixements, per la qual cosa això representa una oportunitat.

L’equip D, que defensava la posició en contra, ha afirmat que els arguments de l’equip contrari segmenten la societat i fomenten la segregació. A més a més, limitar el vot produeix una tirania de la majoria. Han comentat també, que restringir el vot representaria fer un pas enrere, ja que al llarg de la història la societat ha lluitat per aconseguir el dret de vot universal.

Finalment, l’equip guanyador d’aquest debat ha estat l’Equip D

Anuncis

2 thoughts on “Quart debat de la jornada: Equip L vs Equip D

Add yours

  1. Aquest debat ha estat més igualat del que el resultat pot fer veure. A l’equip L li han passat factura els nervis del primer devat però ha utilitzat bons arguments, el principal error ha estat que molts arguments estaven inconnexos i en canvi l’equip rival ha mantingut la seva lína discursiva i a insistit molt amb la idea de que exigir uns mínims de coneixements polítics per poder votar fomenta la segregració

    M'agrada

  2. Bona tarda, en primer lloc m’agradaria felicitar els dos equips per la seva batalla dialèctica. M’agradaria compartir la reflexió que he fet durant el debat. M’ha sobtat la idea de que s’hagi plantejat que exigir uns coneixements polítics mínims és fomentar la democràcia. Personalment, penso tot el contrari i em remeto a l’origen grec de la paraula “democràcia”. Considero que la societat es molt diversa i de la mateixa manera que hi ha diferents religions, sexes, ideologies, interessos polítics,etc, també hi ha diferents nivells intel·lectuals o graus d’ignorància. I per tant, penso que excloure ”l’ignorància i no la gent” es una contradicció perquè seria el mateix que dir que es pretén excloure “un dels sexes però no la gent en quant al conjunt de la societat”.
    M’ha agradat la idea que s’ha plantejat de que si bé considerem que tots som iguals davant el Dret, perquè no doncs de la mateixa manera, no ho tenim tant clar, o ens ho plantegem, enfront el Dret electoral? Estic d’acord amb que es a través de l’educació que es poden fer grans canvis en la història de la humanitat. Per tant, afavorim-la.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: