Quart debat: equip J vs. equip C

El quart debat de la jornada ha enfrontat l’Equip J (Edgar, Eric, Nil i Jordi) en contra, i l’Equip C (Arnau, David, Julio Cesar i Jordi)

D’una banda, l’equip que ha defensat la posició a favor ha partit de la concepció grega de democràcia, segons la qual no cal que hi hagi sufragi universal. Per tant, aquest model també es podria aplicar a la democràcia actual. Han parlat d’instaurar un sistema que motivi la gent per obtenir nous coneixements i, en conseqüència, obtenir el dret de vot.

De l’altra banda, l’equip que ha defensat la posició en contra ha refutat la idea de la democràcia grega partint de la base que el 50% de la població, les dones, no tenien dret a vot. A més a més, els criteris que s’aplicarien a l’hora de decidir qui pot votar i qui no serien subjectius. Han argumentat que hi ha gent que potser no té temps per estudiar per un examen però que igualment ha de tenir veu a la societat.

Finalment, l’equip guanyador ha sigut el J.

Anuncis

3 thoughts on “Quart debat: equip J vs. equip C

Add yours

  1. Interessant debat sobretot perquè els dos equips han utlitzat la referència grega i al final l’equip més informat sobre aquesta qüestió s’ha aconseguit imposar sobretot gràcies a les refutacions. Molt igualat.

    M'agrada

  2. Bona tarda, en primer lloc felicitar als dos grups per la batalla dialèctica que han portat a terme. Aquest debat s’ha centrat força en el terme “democràcia” i m’agradaria compartir la idea que un dels equips ha plantejat de que avui dia no tenim, en realitat, una democràcia sinó un sistema de representacions. L’altre equip, ha dit que per tant és una democràcia representativa. El debat m’ha fet reflexionar que, efectivament, jo tampoc crec que tinguem una democràcia real sinó un dret de sufragi universal on escollim els nostres representants. Però escollim sols persones cada cert temps. Crec que no estem prou implicats políticament en la comunitat política com per considerar que som una societat que gaudeix d’una democràcia. Tan debò!

    M'agrada

  3. Bones, m’agradaria felicitar als dos equips per la gran feina que han fet i pel valor que han tingut de sortir al faristol a defensar la seva postura amb tant de talent. Els exemples han sigut molt originals i penso que el debat ha estat molt igualat. L’enfocament que li han donat al terme democràcia ha sigut molt interessant i crec que això ha fet que guanyin terreny i captin més l’atenció del públic.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: