Segona fase: equip B vs. equip K

La segona fase de la Lliga de Debat ha enfrontat l’Equip B (Gorka, Javier i Jorde) , a favor, i l’Equip K (Pere i Pol), en contra.

D’una banda, l’equip que ha defensat la posició a favor ha considerat que s’hauria de restringir el vot, només de manera transitòria, fins que la societat estigués preparada i fos completament lliure. Un exemple d’un vot manipulat és la influència de grans empreses multinacionals en campanyes nord-americanes.

D’altra banda, l’equip que ha defensat la posició en contra s’ha basat en la essència del Congrés com aglutinador d’ideologies, i ha argumentat que el fet de instaurar el vot restringit posaria fi a la legitimitat de aquest. Han donat dades significatives: limitar el dret a vot perjudicaria a dones rurals d’entre 19 i 25 anys.

Finalment, l’equip guanyador ha sigut el B.

2 thoughts on “Segona fase: equip B vs. equip K

Add yours

  1. Un argument ben encertat ha sigut el del vot com instrument que ens fa lliures, situació que no es dóna actualment ja que el vot està coaccionat per molts factors. Ha estat defensat pel grup que es posicionava a favor.

    M'agrada

  2. M’agradaria fer un recull de frases que m’han cridat l’atenció i que m’han fet reflexionar sobre les dues posicions: Per part de l’equip a favor frases com ara; ”La societat ha d’autoexigir-se els coneixements”, “treure la universalitat del vot per aconseguir aquesta mateixa universalitat”… Per part de l’equip en contra m’han fet pensar la idea de plantejar-se que no es just ni ètic i frases com les següents: “Caminem lents però mai caminem enrere”, “qui es més lliure el votant ignorant o el que no pot votar?”, “si ens prohibeixen la llibertat el govern és il·legítim”, etc.

    Felicitats als participants. Crec que hi ha hagut molt de nivell i que ha estat un debat molt interessant i igualat. A més, que l’equip en contra aportés la Sentencia dels Estats Units d’Amèrica de 1959 crec que ha estat un punt per reforçar la seva tesis.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: