Segona fase: equip F vs. equip E

En aquest segon debat de la segona fase de la Lliga de Debat de la UAB, han participat els equips F (en contra) i E (a favor).

L’equip F ha determinat la importància del vot com no només un sobre en una urna, sinó com a eina de canvi per millorar el futur de les properes generacions. Ha defensat, a més, que el votant ha d’estar informat per no ser influenciat per la publicitat, o votar per tradició o com a càstig. Aquest últim argument ha estat rebatut per l’equip F al·legant que a l’Espanya del s. XIX el sufragi era censatari i llavors ja hi havia aquest vot per tradició o com a càstig.

Per la seva banda, l’equip F ha defensat que occident és una societat contractual, i per tant no podem acceptar un contracte que no es pot revocar ni modificar. Limitar el vot a uns determinats coneixements subjectius voldria dir, doncs, deixar sense participar a pràcticament el 30% de la població i això contradiu el principi d’igualtat. A més, està demostrat, en països com per exemple Anglaterra, que la llarga tradició democràtica evita la tirania, donat que des que hi ha democràcia no han sofert cap dictadura.

Finalment el jurat ha donat per guanyador l’equip F, que s’enfrontarà a l’equip B demà dijous 25 a les 10.30h en la primera de les semifinals. Enhorabona!

One thought on “Segona fase: equip F vs. equip E

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: