La gran final

La final de la Lliga de Debat de la UAB  ha enfrontat l’Equip B (Gorka, Javier i Jordi), a favor, i l’Equip D (Dario, Rita, Sara i Robert).

L’equip B, que defensava la posició a favor, ha afirmat que, encara que la lluita pel dret a vot s’ha repetit al llarg de tota la història, no podem dir que ara que s’ha assolit visquem en una democràcia. El gran problema, han dit, és que no es tracta d’una democràcia sinó d’una demagògia. No pot haver-hi cap contracte social si el vot no és lliure, i la població no ho és. Han afegit, a més a més, que no pretenen excloure part de la població, sinó educar aquesta part de la població.

El equipo D, que defensava la posició en contra, ha començat el debat parlant de la democràcia en relació amb la pau i han afirmat que la pau només serà possible quan hi hagi un desenvolupament de la consciència ciutadana. Ha argumentat que el model que ha proposat l’equip contrari és una oligarquia i que aquest model crearia violència estructural, que és la no representació de col·lectivitats.

Publicarem el resultat de la final en uns minuts!!

3 thoughts on “La gran final

Add yours

 1. Enhorabona a ambdós equips. He gaudit molt amb aquesta final. Personalment crec que ha estat molt igualat i hi ha hagut molt de nivell.
  M’agradaria compartir la reflexió que he fet: No crec amb el mètode d’esperar que la gent s’autoexigeixi que cal tenir uns coneixements polítics i siguin ells mateixos els qui ho autodeterminin -com proposava l’equip B. Ho veig complicat donat que, malauradament, en aquesta societat, es necessiten sancions administratives o imposicions legals per tal d’aconseguir l’objectiu esperat que es considera que afavoreix la societat. M’agradaria il·lustrar la meva reflexió amb l’exemple de la conducció a una velocitat major de la permesa. La gent sap que es perjudicial pel conjunt de la societat però no té la capacitat d’autoexigir-se que cal respectar les mesures establertes. No podem globalitzar però no tota la població té la maduresa, consciencia i el bon fer com per donar per valida la idea de pressuposar que cadascú s’autoexigirà allò que es considera a grosso modo, correcte.
  La meva opinió personal és que si es garanteix el lliure pensament però no la lliure expressió (mitjançant el vot), s’està restringint també aquest primer ja que el dret d’expressió es la dimensió externa del dret al lliure pensament. Aleshores, de que serveix -tal i com s’ha plantejat- garantir el lliure pensament si no es pot expressar? Malgrat això, penso que l’equip B ha seguit més el plantejament de la premisa de la pregunta. Les meves felicitats de nou als dos equips!

  M'agrada

 2. Primer de tot m’agradaria donar l’enhorabona als dos equips ja que ha estat una bona final. L’equip D ha estat el just vencedor, han estat més vius en les refutacions que l’equip rival i han aportat un concepte que encara no havia sortit a la lliga com el de dignitat. L’equip B ha utiltizat un bon fil argumental, principalment basat en la idea de que no exercim un vot lliure perquè estem condicionats per la propaganda de les grans empreses però no ha estat suficient. Com ha dit el jurat, era més fàcil defensar la posició en contra però l’equip que ha defensat aquesta posició no ha guanyat pas per la mínima. Felicitats als vencedors!

  M'agrada

 3. En primer lloc vull donar l’enhorabona als dos equips per un debat tan intens i treballat. Al acabar el debat també vaig veurer com clar guanyador l’equip D, amb arguments i refutacions molt potents, com la de que l’equip B volia cambiar un govern corrupte mitjançant aquet govern corrupte. Si be els dos equips van tindrer bones parts de refutacions, en les conclusions va ser cuan l’equip D va destacar sobre l’equip B.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: