Segona jornada: UAB contra UMH

El segon debat de la UAB a la Lliga de Debat Universitària organitzada per la Xarxa Vives ha enfrontat la UAB i la Universitat Miguel Hernández.

La UMH ha defensat la posició en contra. Han parlat de la importància de la democràcia universal, la riquesa de la qual es basa en la diversitat. Han afirmat que les lluites d’ahir són els drets d’avui i que, tot i que la nostra democràcia no és perfecte, no s’ha de fer un pas enrere, ja que si limitem el vot, limitem la democràcia. No poder votar és perdre la veu en les coses que ens afecten. Han acabat el seu torn de conclusions afirmant que cal millorar allò que ja tenim, i fomentar així una societat més crítica. El dret de vot marca la diferència entre ser ciutadà o súbdit.

La UAB ha defensat la posició a favor. Ha començat parlant de “L’enemic del poble” de Henrik Ibsen, una obra que mostra com el desconeixement del poble pot perjudicar els propis habitants. Han argumentat que el vot no és lliure si hi ha desconeixement entre la població, perquè aleshores és susceptible de ser manipulat. Als torns d’argumentació , l’equip ha fet una proposta que no limitaria el cens, sinó que afegiria un cens sectorial, per així potenciar una democràcia directa mitjançant una iniciativa legislativa popular on hi podria participar tothom amb coneixements acadèmics sectorials. Han acabat les seves intervencions afirmant que no volen deixar fora cap part de la població d’allò que l’afecta, sinó afegir millores al sistema.

Finalment l’equip de la UAB ha guanyat el debat. Enhorabona!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: