Tercera jornada: UAB contra UIC

En el seu tercer debat, l’equip de la Universitat Autònoma s’ha enfrontat al de la Universitat Internacional de Catalunya.

L’equip de la UAB ha defensat la posició a favor argumentant que l’allau d’informació sobre determinades qüestions és en realitat manipulació, i aquesta manipulació ens fa votar sense pensar en els nostres interessos, sinó fent seguidisme dels d’un altre. Per solventar aquesta problemàtica, l’equip de la UAB ha ofert una alternativa: el doble cens. Un cens general i un de particular amb aquells ciutandans amb coneixements específics que serien els qui podrien votar qüestions que requereixin un coneixement concret. Han corroborat la legalitat de la proposta, malgrat que per dur-la a terme caldria reformar algunes de les lleis vigents.

L’equip de la UIC ha defensat la posició en contra refutant la proposta de la UAB amb tres arguments. En primer lloc, afirmen que es tracta d’una proposta fora del marc legal internacional, comunitari i nacional. A més, es tracta d’una proposta que deixaria gran part de la població orfe de representativitat i potenciaria el control d’una minoria privilegiada sobre una majoria esclavitzada i sense veu. En últim lloc, han argumentat que aquesta proposta no és vàlida perquè el vot és multifactorial. Així doncs, el vot està motivat per molts factors i negar-ne el dret simplement per no assolir uns mínims coneixements polítics vol dir jutjar el raonament que duu una persona a votar per uns motius concrets i potser aliens als seus coneixements.

Finalment ha guanyat el debat l’equip de la UAB! Enhorabona!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: