Quarta jornada: UAB contra UB

L’equip de la UAB defensa la posició en contra, mentre que l’equip de la UB defensa la posició a favor de demostrar uns mínims coneixements polítics per tenir dret a vot.

L’equip de la Universitat de Barcelona defensa que no hi ha govern millor que el que depèn d’un poble culte, cívic i lliure, i que, com deia F. Bacon, el coneixement és poder. Així doncs, cal empoderar la societat per dirigir-nos tots en la direcció correcta. El vot no és privat, és públic i afecta a tota la societat, per tant cal demanar uns mínims coneixements per poder dur-lo a terme. La formació i el coneixement fan que la política sigui més justa i menys arbitrària, i la societat, doncs, està millor representada.

L’equip de la UAB ha defensat la capacitat de qualsevol persona per emetre una opinió vàlida, ha demostrat com la política es guia per les opinions dels ciutadans i ha rebatut que la democràcia en sí no és corrupta, sinó que és l’acumulació de poder el que genera corrupció. A més, han afegit que aquesta l’elitització del vot, la que conté la proposta de l’equip de la UB, faria augmentar la corrupció en reservar el poder a unes poques elits. La proposta de l’equip de la universitat autònoma va encaminada a promoure la participació per tal de generar coneixement i compartir la informació. D’aquesta manera, augmenta la confiança en la política i els ciutadans poden exercir el seu dret més conscientment.

L’equip de la UB ha guanyat el debat finalment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: