Primer debat: Escola El Cim (UAB) contra Sivera Font (UPV)

En el primer debat, l’equip de Sivera Font ha defensat la posició en contra i l’Escola El Cim, per tant, la posició a favor de que internet sí ens fa més lliures.

L’equip representant de la Universitat Politècnica de València ha defensat que internet no assegura privadesa, degut al comerç de dades que es dóna, ni facilita la llibertat d’expressió, donat que a països com Rússia i Vietnam és usat com una eina de control de la població. A més, han posat l’exemple dels hikikomori, els joves del japó que s’aïllen socialment i només connecten amb la realitat a través de la xarxa, per defensar que internet ens allunya de la nostra humanitat i maquinitza les relacions interpersonals.

L’equip de l’Escola El Cim, representant de la UAB, ha defensat que internet ens obre una porta a infinites possibilitats i que facilita la dispersió del coneixement entre la població, cosa que ens fa més savis. A més, internet és una eina de foment de la participació  i de generació d’opinió i mobilització. Per defensar aquest últim argument, han posat com a exemple les mobilitzacions massives, internacionals i solidàries de ciutadans a través de la xarxa per posar fi a la crisi dels refugiats. Tot i això, han admès que internet, com qualsevol altra eina, requereix de maduresa i educació, per això ja des de ben petits se’ns educa en com fer-la servir per treure’n profit.

Finalment l’equip guanyador del debat ha estat el Sivera Font, representant de la Universitat Politècnica de València.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: