Quart debat: Andorrana (UdA) contra Escola El Cim (UAB)

En el quart debat, l’equip de l’Escola El Cim (UAB) s’ha enfrontat a l’IES Andorrana, que representa la Universitat d’Andorra.

L’IES Andorrana ha defensat la posició en contra al·legant que internet fomenta el control i elimina la privacitat dels ciutadans. Això no només passa a països com l’Iran, sinó que EUA té una Agencia de Seguretat Nacional dedicada a controlar els ciutadans i les seves interaccions a la xarxa. Aquesta vigilància, doncs, elimina els drets i les llibertat civils i certament no ens fa més lliures. A més, internet està canviant les relacions socials; mentre ens acosta a aquells més llunyans, també ens allunya de viure el dia a dia amb aquells qui tenim a prop. També, la informació que hi trobem sovint està incomplerta o manipulada, sense que nosaltres poguem saber realment les intencions de qui la publica. Internet no és gratuït, el paguem amb les nostres dades i això suposa perills tan reals avui dia com la suplantació d’identitat.

L’Escola El Cim ha defensat la posició a favor argumentant que internet és una eina que ens permet expressar-nos lliurement sobre qualsevol tema i fomenta, doncs, la creació d’opinió, el debat i la participació en aquells temes que ens toquen més d’aprop. A més, internet ens ofereix l’opció d’ampliar la nostra visió del món, i podem estar en contacte amb persones d’arreu només amb un clic. A més, internet ofereix la possinilitat d’accedir a informació de manera ràpida i eficaç, perquè estiguem al dia de tot el que passa al nostre voltant. No degrada la cultura, com afirma l’equip contrari, sinó que ens dóna opcions; i sempre hi ha pàgines d’organismes oficials on podem trobar informació contrastada i fiable.

 Finalment, l’equip guanyador ha sigut l’Escola El Cim (UAB)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: