Tercer debat: col·legi Shalom (UB) contra Escola El Cim (UAB)

Arribem al segon dia de competició i l’equip de l’Escola El Cim s’enfronta avui al Col·legi Shalom, que representa a la Universitat de Barcelona.

L’Escola El Cim defensa la posició a favor que internet ens fa més lliures argumentant que si la llibertat és, tal com indica el DIEC, “l’estat de qui no està constret a una obligació” i per tant la llibertat d’escollir entre diverses opcions, aleshores internet definitivament ens fa més lliures. A més, és una eina que fomenta la creació d’opinió crítica, especialment entre els més joves. No és només un estri divulgador i ens ajuda a conèixer fets d’arreu del món, sinó que també ens dóna els mitjans per mobilitzar-nos i organitzar-nos. Com a exemple d’aquest últim argument, veiem com milers de ciutadans es mobilitzen gràcies a internet per aturar la crisi dels refugiats a Europa.

El Col·legi Shalom ha defensat la posició a favor plantejant tres arguments: les desigualtats i el control que genera i el gran efecte addictiu que té. Més d’un 50% de la població mundial no té accés a la xarxa i això genera dues realitats: l’online i l’offline. Aquells que no tenen presència a la xarxa queden exclosos d’aquesta primera realitat i, per tant, fins que assegurem que és un bé que arriba a tota la població no podrem assegurar que ens atorgui realment llibertat. A més, han plantejat que internet és una eina de control dels usuaris, que ofereixen les seves dades sense quasibé adonar-se’n. Hi funciona la regla del “qui paga mana” i la informació se’ns ofereix jerarquitzada sota aquesta premisa. Més enllà d’això, internet també és una xarxa i, com a tal, ens atrapa. Ens genera addicció fins a tal punt que molts no podem estar un sol dia sense mòbil, o fins i tot no som capaços d’acabar la jornada laboral i ens enduem feina a casa. Així doncs, ens priva de l’oci necessari i ens treu llibertat.

Finalment el Col·legi Shalom ha guanyat el debat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: