Quart debat: l’Institut Les Termes contra l’Institut Jaume Mimó

La lliga de debat de Secundària i Batxillerat continua. En el quart debat, l’Institut Les Termes ha defensat la postura en contra dels drets dels animals, mentre que l’Institut Jaume Mimó ho ha fet a favor.

L’Institut Jaume Mimó ha encetat el debat parlant de la definició de recull l’Institut d’Estudis Catalans dels termes “animal” i “dret“. La seva ponència ha seguit amb la defensa de la possibilitat de substituir la carn vermella amb altres aliments com els fruits secs per tal de reduir l’impacte de la indústria càrnia i l’explotació dels recursos animals. A més, ha preguntat directament a l’altre equip si som realment racionals quan humanitzem algunes espècies mentre en torturem d’altres. A les seves refutacions, ha destacat que la nostra llibertat acaba on comença la d’un altre ésser viu.

L’equip de Sabadell, en representació de l’Institut Les Termes, ha defensat que la irracionalitat i la manca d’un llenguatge com el nostre impossibilita, per definició, que els animals tinguin drets. A més, han afirmat que hem de vetllar pels seus drets sempre que això no comporti posar-nos prohibicions a nosaltres mateixos. També han destacat que el debat sobre els drets dels animals parteix d’un impuls egoista, un tret innat a l’ésser humà, per a no penedir-nos del tracte que els donem. A les refutacions, l’equip ha parlat del principi de les 3 erres (reemplaçament, reducció i refinament) i ha plantejat “quin sentit té donar dret als animals si actualment es viola fins i tot la Declaració dels Drets Humans de l’ONU mateixa?”

El quart debat l’ha guanyat l’Institut Les Termes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: