Segon debat: l’Escola Sant Gervasi contra el Col·legi Vedruna Vall

En el segon debat de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat del 2017, l’Escola Sant Gervasi ha defensat la postura en contra dels drets dels animals i el Col·legi Vedruna Vall ho ha fet a favor.

L’Escola Sant Gervasi ha afirmat que volem atorgar drets als animals però en canvi no tenen cap obligació i, en el món en què vivim, un dret implica sempre un deure. D’altra banda, han recordat que el maltractament animal pren moltes formes perquè, per exemple, el mode de vida que hem imposat als animals domèstics els acurta la vida i els limita els instints. A la seva refutació, han destacat que, encara que les persones atorguem drets als animals, ells no en són conscients. Aleshores, quin sentit té fer-ho? Els drets dels animals són, en el fons, inútils. Han afegit que els animals tenen sentiments però no raonament, la qual cosa fa que no siguin subjectes morals ni puguin rebre els drets que atorguen les lleis elaborades pels humans.

espana_corridas_de_toros_46857El Col·legi Vedruna Vall ha defensat que els drets són per a tots els éssers vius que habiten la Terra i que, com a conjunt, la pèrdua de dret dels animals també és la nostra pèrdua de drets perquè en depenem per a viure. A la seva refutació, han volgut destacar que donar drets als animals és el que els fa lliures i els dóna una vida digna. També han recordat que els drets dels animals han estat els que ens han dut a abolir algunes pràctiques de tortura, com ara les corregudes de toros. Això demostra que els seus drets no són inútils. Han afegit que l’existència mateixa de legislació pels drets dels animals ens indica que hi ha quelcom que cal protegir, de la mateixa manera que ha passat al llarg de la història amb els drets de la dona o l’esclavitud.

L’equip guanyador del segon debat ha estat l’Escola Sant Gervasi, de Mollet del Vallès.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: