Tercer debat: l’Escola El Cim contra l’Institut Hipàtia d’Alexandria

Ja ha finalitzat el tercer debat, on l’Institut Hipàtia d’Alexandria ha defensat la postura en contra dels drets dels animals i l’Escola El Cim, de Terrassa, ho ha fet a favor.

L’escola El Cim, de Terrassa, ha obert el debat parlant del positivisme jurídic, que diu que un dret és tot allò que es troba recollit en un ordenament jurídic. A més, la justícia la creem els humans i, per tant, som nosaltres qui hem de decidir si els animals han de tenir drets o no. També han esmentat el fet que dins l’Estat espanyol, només a Catalunya existeix una llei de protecció als animals. A la seva refutació, han demanat a l’altre equip que traspassin la barrera de l’antropocentrisme, una concepció que troben completament arcaica. Aquest equip ha defensat que el planeta no existeix sense els animals i nosaltres no existim sense el planeta. Com a conclusió, han afirmat que els animals potser no han de tenir els mateixos drets que les persones, però sí que es mereixen la mateixa consideració.

Durant la seva ponència, l’Institut Hipàtia d’Alexandria ha mostrat al jurat una mostra de verí de caragol per a dir que matar alguns animals, com ara els caragols als cultius, protegeix els nostres horts i ens evita el contagi de malalties. A més, han fet referència com a dada significativa a la manca d’existència d’un diccionari del dret animal entre tots els diccionaris de dret de diferents tipus que recull el lloc web diccionaris.cat. Aquest equip ha qüestionat la viabilitat industrial i econòmica de l’atorgament de drets als animals. Com a exemple il·lustratiu, també han volgut destacar la paradoxa que existeix respecte de les persones que defensen els drets dels animals però utilitzen productes cosmètics que han estat testats amb animals.

L’equip guanyador del tercer debat ha estat l’Escola El Cim.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: