Final: l’Institut Celestí Bellera contra l’Escola San Gervasi

La final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat ha estat entre els equips de l’Institut Celestí Bellera, a favor, i l’Escola Sant Gervasi, en contra.

L’Institut Celestí Bellera ha començat plantejant si hi ha uns drets específicament humans diferents dels que poden tenir els animals. Tot seguit, fent esment de la teoria utilitarista de Bentham, han plantejat que el més important és centrar-nos en si els animals pateixen o no, no en si són éssers racionals. A més, han destacat que no totes les persones tenen la capacitat de comprendre reflexions abstractes. Finalment, han reafirmat la seva tesi: els animals i els humans són éssers anàlegs, i per tant, han de tenir els mateixos drets independentment de la seva capacitat de raonament.

L’Escola Sant Gervasi ha centrat el debat en la dignitat com a tret que ens diferencia d’altres éssers vius. Els animals s’han de defensar des de la tolerància i el respecte, reconeixent el seu patiment però no necessàriament atorgant-los uns drets. Els drets dels animals són en realitat les obligacions dels humans, i per tant no té sentit anomenar-los com a tals. Així doncs, els animals, en no ser conscients de posseir un dret, no poden assumir-ne les obligacions que comporta. Per concloure, han reafirmat la seva tesi que el caràcter no racional dels animals és el que fa que no es puguin defensar judicialment, i que així doncs hagin de ser les persones qui s’imposin obligacions i defensin els interessos dels animals.

Finalment, l’equip guanyador de la III edició de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i que representarà a la UAB en la lliga de debat que organitza la Xarxa Vives d’Universitats ha estat l’Escola Sant Gervasi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: