Primer debat (semifinal): l’Escola el Cim s’enfronta a l’Escola Sant Gervasi

En aquest primer debat de la semifinal de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat del 2017, l’Escola El Cim ha defensat la postura a favor i l’Escola Sant Gervasi ho ha fet en contra.

A l’exposició inicial d’arguments, l’equip de l’Escola El Cim, de Terrassa ha plantejat la pregunta següent: “si ningú no qüestiona la Declaració dels Drets Humans, per què qüestionem la dels animals?”. La refutació s’ha basat en la teoria del positivisme jurídic, que diu que el que dóna sentit al dret no és l’ètica o la moral sinó la legislació. En aquest sentit, han fet referència al Decret Legislatiu del 15 d’abril de la Llei de protecció dels animals, demostrant així la legitimitat dels drets dels animals. A més, han comparat l’antiespecisme amb el racisme, amb l’única diferència que en el primer cas es discrimina l’espècie i en el segon l’ètnia. A les conclusions, l’equip ha demanat que, si bé la realitat ens demostra que els animals no poden sempre gaudir dels mateixos drets que nosaltres, sí que haurien de poder gaudir de la mateixa consideració i bon tracte. Han tancat la seva intervenció amb l’afirmació següent: “El planeta no existeix sense nosaltres i nosaltres no existim sense el planeta”.

cita25

Per la seva banda, l’Escola Sant Gervasi ha començat la seva intervenció dient que hem de treballar en els deures dels humans envers el tractament que donem als animals. Han conclòs la introducció plantejant la pregunta: com podem contribuir que els animals tinguin una vida més digna? A les refutacions, han fet constar que els animals sí que tenen drets, però són drets naturals, no legals. Seguidament han parlat del maltractament animal, tot afirmant que aquest problema sí que l’hem de solucionar nosaltres, és el nostre deure. També han qüestionat si els drets que es recullen a Llei de protecció dels animals que ha esmentat l’adversari són realment drets o són més aviat deures dels homes? La llibertat i el dret moral són conceptes purament humans i, per aquest motiu, els animals no en poden ser subjectes ni poden ser conscients dels drets que els manquen. A més, ha reforçat la seva refutació tot citant el principi del benestarisme.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: