Segon debat (semifinal): l’Institut Les Termes contra l’Institut Celestí Bellera

En el segon debat de la semifinal de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, l’Institut Les Termes ha defensat la postura a favor i l’Institut Celestí Bellera ho ha fet en contra.

l’Institut Les Termes ha obert la seva ponència parlant dels assajos clínics que es realitzen amb animals, remarcant que no tots aquests experiments es fan per a millorar la salut de les persones, sinó que també es fan per motius purament comercials i econòmics. En aquest sentit, creuen que cal castigar seriosament l’incompliment dels drets dels animals. Al torn de refutacions, han volgut recordar que tots els animals són elements clau de l’ecosistema, i no podem prescindir de cap espècie; els drets ens ajuden a protegir-les. En el torn de les conclusions, l’equip ha reafirmat les capacitats dels animals, com la creativitat, i lo innecessari de l’experimentació amb animals, ja que hi ha medicaments nocius per animals que en canvi són bons per a les persones. En resum, han remarcat la seva posició a favor d’establir uns drets acompanyats d’un ordenament jurídic que asseguri el benestar dels animals.

L’Institut Celestí Bellera, de Granollers, ha començat la intervenció basant-se en el simple fet que els animals no tenen a capacitat innata d’exercir els seus drets mentre que els humans sí que la tenen. A més, han afegit que algunes tècniques científiques que perjudiquen els animals, com ara la vivisecció, han suposat grans avenços per a la medicina occidental. A les refutacions, aquest equip ha fet constar que els animals es mouen per instints i viuen en el moment present, per la qual cosa no poden considerar si viuen en una situació justa o injusta. En el torn de les conclusions, l’Institut CElestí Bellera ha reafirmat la seva tesi que els animals no poden gaudir de drets perquè no raonen, i per tant no poden exercir-los com a tals.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: