Vuitè debat: l’equip Q contra l’equip R

Hem arribat a l’últim debat de la primera jornada de la Lliga de Debat universitària del 2017 que es celebra a la UAB. En aquest darrer debat, l’equip Q defensa la postura a favor i l’equip R la postura en contra.

A la seva introducció, l’equip Q ha explicat que el poder dona pautes i, alhora, estabilitat a la societat. Els mitjans de comunicació són un negoci i sempre busquen el titular que més ven. Per això, el poder ha d’assegurar-se que donin informació veraç i contrastada. També han volgut fer reflexionar els assistents sobre el perill de la llibertat d’expressió sense regulació, fins al punt que podríem arribar a incórrer en una falta o un delicte. Ha volgut, a més, aportar una cita de Ryszard Kapuściński: “La feina dels periodistes no consisteix a trepitjar les paneroles, sinó a encendre els llums, perquè la gent vegi com les paneroles corren a amagar-se.”

L’equip R ha fet un repàs de la cronologia històrica de la llibertat de premsa. L’equip ha obert la seva ponència tot esmentant l’article 11 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. Seguidament han abordat el debat des d’un enfocament cultural, econòmic, polític, democràtic i moral. Si el poder públic controlés totalment els mitjans de comunicació, la reducció del pluralisme polític i l’afavoriment de la competència deslleial en els mitjans podrien fer desaparèixer qualsevol mena d’enfocament crític cap al govern. Com a exemple d’això, han parlat de la situació política actual de Corea del Nord.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: