Comencen les semifinals de la Lliga de Debat universitària: l’equip B contra l’equip M

A les semifinals de la Lliga de Debat universitària de 2017, els equips que s’enfrontaran són el B, l’M, l’F i l’R. Felicitem els equips que han aconseguit passar a la semifinal de la lliga. En el primer debat d’aquesta tercera jornada, l’equip B ha defensat la postura a favor i l’equip M la postura en contra.

L’equip B, a la seva defensa, ha volgut deixar clar que no podem confondre llibertat amb llibertinatge. El llibertinatge ens pot dur al caos, si cada individu fa la seva sense un codi regulador. Per això, cal marcar certes pautes d’ús per a la llibertat d’expressió dels mitjans. Al torn de refutacions, l’equip B ha qüestionat si un sistema d’autoregulació no es veuria influït per la ideologia dels responsables de cada mitjà. L’autoregulació, a més, anul·laria la pluralitat d’opinions dins dels mitjans mateixos, que passarien d’estar sotmesos als resultats d’audiència a estar sotmesos a la voluntat dels seus directius. En canvi, no hi ha cap autoritat més legítima que el poder legislatiu, que és a qui pertoca regular l’actuació dels mitjans.

L’equip M afirma que controlar la informació és 1366029653_0una arma molt perillosa i utilitzar-la pot
tenir conseqüències molt greus. Informar els ciutadans de l’activitat del poder públic és responsabilitat dels mitjans de comunicació. Només així la població podrà passar de la foscor a la llum, de la ignorància al saber. Al torn de refutacions, aquest equip ha fet constar que la solució del control dels mitjans de comunicació passa per l’autoregulació, que és l’única via democràtica. El control pot acabar, fàcilment, convertint-se en censura i manipulació, com ha passat a Veneçuela (a la imatge, veiem un gràfic clarament descompensat en relació als percentatges que mostra); això no es pot permetre en un sistema democràtic.

WhatsApp Image 2017-02-15 at 11.22.50.jpeg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: