Segon debat de les semifinals: l’equip F contra l’equip R

En el segon i últim debat de les semifinals, l’equip F s’ha enfrontat a l’equip R. El primer ha defensat el “sí” i el segon el “no”.

L’absència de control no ens fa més lliures sinó al contrari. Vetllar pel correcte funcionament d’una societat democràtica protegint i regular la llibertat d’expressió sí que ens fa més lliures. Sent esclaus de les lleis també som lliures i hem de deixar que el poder legislatiu treballi per garantir el respecte a la llibertat d’expressió. En cas contrari, la llibertat i l’ordre es converteix en caos. Han volgut fer constar que, ara per ara, tots els grans mitjans de comunicació privats reben el suport i el finançament d’alguns bancs. Això no crea un filtre pel qual ha de passar la informació en aquests mitjans? El poder públic, escollit pel poble, és l’únic ens legitimat per a vetllar per la veracitat de la informació i la llibertat de l’individu.

L’equip R, que s’ha posicionat en contra de la premissa del debat, ha obert la seva ponència tot matisant que el dissentiment és el que permet l’evolució de la política i de l’art. Seguidament ha fet un repàs del recorregut històric de la llibertat d’expressió fins, des de Grècia, al segle V, fins al moment actual. A més, han demanat que el quart poder, el de la informació, no estigui en mans del govern sinó de la població. A les seves refutacions, s’han preguntat fins on hauria d’arribar el control del poder públic: hauria d’arribar també a les xarxes socials i a plataformes d’internet com ara Youtube? Com a exemple de fins on pot arribar el control dels mitjans per part del poder públic, l’equip ha parlat de la forta censura duta a terme pel govern turc: bit.ly/censuraTurquía

cita28

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: