Resum de la final de la Lliga de Debat Universitària 2018

Tal com anunciàvem amb els resultats de la semifinal, a la final de la Lliga de Debat de la UAB, l’equip F s’ha enfrontat a l’equip C. Per una banda, l’equip F, a favor, ha puntualitzat que la responsabilitat es dóna quan hi ha equivocació, culpa i conseqüències. El seu primer argument ha estat polític: Occident va desestabilitzar la regió a partir de l’acord Sykes-Picot al repartir la regió sense pensar en la religió o les ètnies o la guerra afganosoviètica, entre d’altres. El segon argument ha estat d’origen: el germen de l’Estat Islàmic ha estat Al Qaeda, originat a partir dels mujahidins entrenats per la CIA per frenar la Unió Soviètica. Per últim, ha proposat un argument de danys col·laterals: Occident ha creat un sentiment antioccidental i un buit de poder cobert per l’Estat Islàmic.

D’altra banda, l’equip C, en contra, ha explicat com la mala gestió econòmica i social per part dels governs de la zona, que ha deixat la població desprotegida sense una identitat política, ha provocat el sorgiment d’un Estat Islàmic que donava treball a una població en atur amb molta marginació proporcionant una bona gestió dels serveis i una alternativa política contra un govern autocràtic que afavoreix les elits i instrumentalitza la religió. Els governs laics de la zona van causar una pèrdua d’identitat cultural que provoca una resposta de reafirmació cultural. A part, no hi ha una correlació entre la desestabilització d’un territori i el sorgiment d’un estat contrari. Finalment, l’equip guanyador de la Lliga de Debat de la UAB del 2018 ha estat l’equip F. Felicitats!

Moltes gràcies per la vostra participació i enhorabona a tots i a totes per la Lliga tan interessant que heu protagonitzat!

Equip F, format per Marc Castilla, Edward Bernal i Luis Gaspar

 

Equip C, format per Javier Martínez, Lucía Domínguez i Ibai Zak Allan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: