Etrevista a Edward Bernal, guanyador de la Lliga de Debat Universitària per segon any consecutiu

DSC_0144.JPG
Edward Bernal

Edward Bernal, estudiant del doble grau de Polítiques i Dret, i Marc Castilla, d’Economia i Empresa, van ser els guanyadors de la Lliga de Debat Universitària 2018. Bernal, que també va guanyar la fase local de l’edició passada de la Lliga, ens explica la seva experiència.

Com va ser la fase de preparació de la Lliga de Debat Universitària?

Va ser una mica difícil perquè hi havia molts temes a tractar i era un tema molt complex. A més, hi havia diferents actors: hi havia la religió pel mig, les ètnies, tot el tema d’Occident… Realment vam haver de mirar diferents llibres perquè unes fonts et deien una cosa i d’altres et deien la contrària. Al final va sortir relativament bé.

Amb quines dificultats et vas trobar a sobre de l’escenari?

Sempre la dificultat amb la que et trobes és el tema de la posada en escena perquè cada debat és diferent. Has d’anar improvisant en funció del que et diguin els companys i reaccionar. Crec que això és el més complicat. També hi ha el factor nervis. Com que veus que molta gent t’està mirant, estàs cohibit, però un cop estàs a dins ja se’t passa.

Aquest no és el teu primer any…

No, l’any passat vaig participar també.

Diries que aquest any ho has afrontat d’una manera diferent?

Sí, suposo que el fet d’haver participat l’any passat ja em donava més experiència.

Pel que fa als arguments: com a grup, amb quins contrincants ha estat més dur el debat?

Tots els contrincants han sigut bastant durs, però crec que el debat més difícil va ser amb l’equip de l’Àlex, la Letícia i el Pol. Tenien una estructura molt semblant a la nostra i portaven moltes evidències, s’havien preparat molt bé el tema. La final també va ser molt dura perquè un dels nois, el Javi, porta temps en això i en sap moltíssim. De fet, ell va ser un dels que ens va preparar a nosaltres quan va començar tot això. Era com enfrontar-te a algú que t’havia format… Va ser maco, però dur.

Com veu afrontar les valoracions que us anaven fent els diferents jurats?

En general, les valoracions van ser molt positives i constructives, de cara a que a cada debat que fessis progressessis una mica més. Cada feedback que et feien era: “centreu-vos més en aquest tema, no entreu en aquest tema que no és tan important, o heu d’intentar fer coses més formals, tenir més contacte visual, gesticular més, tenir més domini de l’espai…”.

Què t’ha aportat aquesta experiència?

Conèixer més als meus companys d’equip, que ja els coneixia però no tant. Passar tant de temps preparant els debats crea una cohesió més gran. I també he pogut conèixer a altres participants d’altres equips, que això sempre és positiu.

DSC_0352.JPG
Marc Castilla i Edward Bernal, guanyadors de la Lliga de Debat Universitària 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: