Resum de la segona fase de la Lliga de Debat de secundària i batxillerat

En la segona part de la tercera jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, s’han enfrontat en la segona fase els centres: Institut La Vall del Tenes, Institut Nicolau Copèrnic, Manyanet Sant Andreu, Institut Escola Les Vinyes, Ins Torre de Malla, CIC Batxillerats, INS Can Roca i Gresol International American-School.

Els diferents centres han defensat els seus arguments a favor i en contra del tema del debat: calen les fronteres entre països?

Els equips que defensaven la posició a favor s’han reafirmat en què l’existència de les fronteres és fonamental per preservar la cultura i la identitat del poble; d’aquesta manera, si desapareguessin les fronteres, la llengua oficial de Malta, per exemple, acabaria morint. Tota persona té dret a la lliure circulació entre països, però si el país al que s’intenta entrar es troba en crisi econòmica, l’entrada massiva pot desbordar l’economia del país per falta d’ajudes socials. A més a més, els equips han defensat que, a l’hora d’anar a votar, la opinió de la gent té més valor amb un cens més petit. Així doncs, un món sense fronteres esdevindria un caos en el qual la opinió de la població es generalitzaria.

 

D’entre els arguments en contra, s’ha parlat sobre l’afirmació “la geografia és destí”, que ens fa entendre que el futur d’un país està determinat segons la seva posició geogràfica. La posició en contra ha denunciat el dret de tot ésser humà a la lliure circulació i la deshumanització amb que es tracten les persones migrants que pateixen el lema “geografia és destí”. No és just que per haver nascut en un indret determinat del món estiguem destinats a romandre-hi per sempre; la geografia no hauria de ser destí.

Finalment, demà tenim les semifinals i aquí us deixem els horaris de la jornada. A les 12.30 h hi haurà la Final i a les 14 h anirem plegats i plegades a dinar a la Plaça Cívica de la UAB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: