Resum de les semifinals de la Lliga de Debat de secundària i batxillerat

En la quarta i última jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat s’han enfrontat, en les semifinals, els centres: Manyanet Sant Andreu, Institut Nicolau Copèrnic, CIC Batxillerats i INS Can Roca.

Els equips que s’han posicionat a favor han defensat que les fronteres juguen un paper fonamental en l’ordenació dels territoris i que l’eliminació d’aquestes no acabarà amb els conflictes. Les nostres fronteres ens garanteixen els drets humans que eviten accidents com el que va haver a la fàbrica tèxtil Rana Plaza, a Bangladesh, on van morir més de mil treballadors per les pèssimes condicions laborals. En definitiva, els semifinalistes s’han reafirmat en que volen unes fronteres obertes a desigualtats que permetin el pas de persones i fomentin la humanitat i les relacions entre iguals, però també que defensin també les diferències que ens fan rics i únics.

Els equips del bàndol contrari, en contra, han defensat, per una banda, que en un món globalitzat, sense fronteres, el ser ciutadà del món serà una cosa de tots. Les ciutats són les infraestructures que millor ens defineixen ara per ara i volen ser part de la xarxa global. D’altra banda, han fet referència a les anomenades “fronteres de luxe”, que moltes vegades condicionen l’entrada i sortida de les persones beneficiant a les que tenen les rendes més altes. Aquest seria el cas de la “Llei de Beckham”, que permet que els estrangers que es muden a Espanya puguin estar un màxim de sis anys al territori com a no resident passant de pagar un 45% d’impostos a pagar un 19,5%. El futbolista David Beckham va ser un dels primers en acollir-se a aquesta llei quan va fitxar pel Real Madrid, per això la llei porta el seu nom.

Finalment, a les 12.30 h hi haurà la Final i a les 14 h anirem plegats i plegades a dinar a la Plaça Cívica de la UAB.

Podeu veure la classificació de totes les fases en aquest mateix blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: