Resum de la primera jornada de la Lliga de Debat Universitària 2019

La Lliga de Debat Universitària 2019 ha començat avui a la UAB amb els tres primers debats, en els quals s’han enfrontat els primers set equips. El tema al que s’enfronten els participants enguany és: «S’hauria de legalitzar la gestació subrogada?».

Els equips amb la postura a favor han defensat que en una societat desenvolupada com la nostra, la dona, com a ésser humà, hauria de tenir dret a prendre aquest tipus de decisions sobre el seu propi cos. Han defensat especialment que la legalització d’aquesta tècnica de reproducció assistida permetria una regulació que asseguraria que el procés respecta els drets de les mares gestants i que asseguri també l’interès superior del menor. També hem sentit a parlar de com aquesta pràctica és menys complexa que l’adopció, ja que aquesta darrera té una quilomètrica llista de condicions que discriminen col·lectius com l’LGTBI+. Finalment, han deixat clar que no defensen una gestació subrogada capitalista sinó una altruista, com la que tenen a Canadà, que a més gaudeix d’una molt bona regulació.

Aquells que han defensat la postura en contra asseguren que aquesta pràctica només beneficia les elits adinerades i sotmet les dones amb pocs recursos econòmics, a més de vulnerar els seus drets fonamentals, com la integritat física o moral, i la seva dignitat. A més, durant els nou mesos d’embaràs, les dones estan sotmeses a vigilància les 24 hores del dia i només reben una compensació econòmica del 25% sobre el total guanyat amb el procés. Amb aquesta pràctica no s’aconsegueix més que retrocedir a una societat com la d’Aristòtil, en la que la població femenina no era més que una màquina de reproducció, com deia el mateix filòsof: «Les dones són el forn de la societat».

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: