Resum de la primera jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Avui ha començat la Lliga de Debat de Secundaria i Batxillerat en una jornada on s’han enfrontat els centres Maristes La Immaculada, Institut Can Roca, Institut Poeta Maragall, Institut Torre Malla, CIC Batxillerats, Institut Jonqueres, Escola Ginebró, Institut Ramon Berenger IV, Institut Ramon Casas i Carbó, Gresol International-American School, Escola Pia Caldes, Col·legi Cor Immaculada de Maria, IES Pau Claris, Cultura Pràctica, Institut la Vall del Tenes, Col·legi Creanova, Institut Gallecs i Institut Nicolau.

Durant la jornada, els participants s’han enfrontat argumentant a favor i en contra sobre  el tema central del debat: la tecnologia augmenta la felicitat?

Entre els arguments a favor, ha destacat la història d’una estudiant que té diversitat funcional i pot accedir a classe gràcies a la tecnologia, que ha permès l’adaptació de l’entorn.  S’ha afirmat que la tecnologia facilita l’accés al coneixement que, al seu torn, afavoreix  a l’assoliment de la llibertat. La felicitat consisteix, també, en l’assoliment de fites que la tecnologia en ajuda a aconseguir. Així mateix, s’ha dit que la tecnologia ens cobreix les necessitats bàsiques. D’aquesta manera, els humans no s’han de preocupar per sobreviure i poden dedicar-se a les activitats que els fan feliços.

Entre els arguments en contra destaca que la tecnologia provoca el ciberassetjament, facilitat per l’anonimat que permet Internet, i que les xarxes socials generen addiccions. S’ha advocat que la tecnologia està al servei del capitalisme i el consumisme, que generen necessitats i un sentiment d’insatisfacció, i que agreuja les desigualtats i les diferències socials. Aquesta societat de consum comporta l’explotació de persones als països en vies de desenvolupament per poder satisfer les demandes dels països rics. A més, es defensa que la felicitat és un estat de satisfacció amb un mateix i amb l’entorn i aquest estat no s’assoleix a través d’un objecte.

Podeu seguir la jornada amb detall en els fils de cada debat del Twitter @sumataldebatUAB i a l’Instagram de @comunitatuab. També ho podeu veure en streaming.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: