Resum de la segona jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Avui, a la segona jornada de la Lliga de Debat, els instituts que han participat en la competició són: Gresol International-American School, Maristes La Immaculada, Institut Torre Malla, Escola Pia Caldes, Institut Escola Sant Jordi, IES Pau Claris, Institut Ramon Berenger IV, Institut la Vall del Tenes, Institut Can Roca, Institut Gallecs, Col·legi Cor Immaculada de Maria, Institut Poeta Maragall, Cultura Pràctica, Col·legi Camí, Tretzevent Waldorf-Steiner, Institut Escola Les Vinyes, Institut Jaume Mimó i Institut El Vern.

Els equips han continuat reflexionant i debatent sobre la pregunta que enguany és el tema de la competició: la tecnologia augmenta la felicitat?

Des del posicionament a favor, s’ha argumentat que la tecnologia no origina tristesa, sinó és l’ús irresponsable d’aquesta el que pot tenir conseqüències negatives. No obstant això, amb un ús ètic i humanista, la tecnologia pot ajudar a assolir un benestar comú.  Per exemple, es poden resoldre problemes que afecten el planeta, com seria la contaminació. A més, també s’ha defensat que la tecnologia ha permès l’avenç de la societat i de la ciència. D’aquesta manera, ha augmentat l’esperança de vida i n’ha millorat la qualitat, les malalties es curen més ràpidament i millora l’estat de salut de les persones. Per tant, augmenta la felicitat. S’ha afirmat que gràcies a la tecnologia, podem comunicar-nos, malgrat la llunyania, i viatjar, i així, podem arribar a conèixer altres cultures i maneres de pensar diferents.

Des de la posició en contra, s’ha argumentat que les noves tecnologies mostren realitats distorsionades que generen trastorns psicològics als usuaris, els allunyen de la gent del seu voltant i a la llarga acaben causant depressió. S’ha comparat l’addicció a unes tecnologies determinades amb l’addicció al tabac o a certes drogues i, per aquesta raó, si un aparell determinat no funciona o es fa malbé, pot generar frustració. A més, s’ha assenyalat que l’ús irresponsable de la tecnologia i l’obsolescència programada fan créixer a un ritme accelerat la contaminació i ferralla tecnològica. D’altra banda, el capitalisme considera el planeta com a un recurs per explotar i les persones com a màquines que reprodueixen accions sense qüestionar-se el perquè. La tecnologia no dona la felicitat, ja que les persones utilitzen les tecnologies sense valorar si el que aporten és convenient o no.

Podeu seguir la jornada amb detall en els fils de cada debat del Twitter @sumataldebatUAB i a l’Instagram de @comunitatuab. També ho podeu veure en streaming.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: