Resum de la primera fase de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.

Avui, en la quarta i última jornada de la primera fase de la Lliga de Debat, els instituts han continuat amb els enfrontaments dialèctics.

Els equips a favor han afirmat que les persones no tenen temps per adaptar-se als factors externs. La tecnologia és una eina que escurça aquest temps d’adaptació biològica al medi, per tant redueix l’estrès que causa aquest procés i, així, s’aconseguirà la felicitat.

També s’han esmentat teories filosòfiques que postulen que l’humà ha de fer front a certes pors a la seva vida: por a la mort, a la mala sort, al dolor i al fracàs. La tecnologia dona resposta a aquestes pors, com augmentar l’esperança de vida, permet preveure elements naturals, permet crear medicaments que calmen el dolor i facilita l’obtenció d’allò que volem i, d’aquesta manera evitar, el fracàs. En conseqüència, la tecnologia ajuda a assolir la serenitat.

A més, afirmen que la tecnologia en si mateixa no pot causar mal, sinó l’ús que se’n fa. Per tant, si se’n regula ús, es pot fer relluir la part que dona llibertat a les persones. Quan una persona se sent lliure, és més feliç.

D’altra banda, els equips en contra defensen que les persones, per ser felices,  s’han d’emancipar per poder realitzar-se en llibertat. La tecnologia fa que siguem éssers mandrosos, ignorants i conformistes, ja que ens facilita tan vida, que n’abusem i perdem capacitat crítica. A més, hi ha governs que, mitjançant aparells com les càmeres, controlen els ciutadans i envaeixen l’esfera privada, element vital per felicitat. Aquests factors sotmeten les persones i impedeixen la seva emancipació.

S’han citat teories filosòfiques que afirmen que l’home és dolent per naturalesa, cosa que implica que utilitzi la tecnologia per perjudicar, fent referència a la mortalitat de la Segona Guerra Mundial. Conclouen que si la tecnologia té un efecte negatiu, ja no es pot dir que aporti felicitat.

Així mateix, han esmentat un estudi de l‘ONU, el World Hapiness Repport, que afirma que la presència de felicitat és inversament proporcional a l’ús de tecnologia.

Els instituts que han passat la primera fase són: Institut la Vall del Tenes, Escola Ginebró, Institut Gallecs, Institut Can Roca, Institut Poeta Maragall, Institut Torre de Malla, CIC Batxillerat i Cultura Pràctica.

Demà, tindran lloc els quarts de final, la semi final i la final. Les podeu seguir en streaming, al Twitter @sumataldebatUAB i a l’Instagram de @comunitatuab. No us la perdeu!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: