Resum de les semifinals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Els equips que han passat a la semifinal són: L’institut Can Roca, l’Institut Gallecs, CiC Batxillerat i l’Escola Ginebró. Tots ells han debatut sobre la pregunta següent: la tecnologia augmenta la felicitat?

En el primer debat de la semifinal s’han enfrontat l’Institut Can Roca (a favor) i l’Institut Gallecs (en contra).

L’equip a favor s’ha reafirmat dient que la tecnologia no perjudica la humanitat, sinó l’ús que les persones en fan. Per tant, consideren necessari controlar-ne l’ús amb un criteri que es regeixi per la justícia i la igualtat de condicions, per tal que tothom pugui gaudir dels beneficis de la tecnologia. També han fet un símil amb els medicaments, que a l’igual que la tecnologia, poden crear addicció, però no se’n prohibeix el consum, sinó que es regula.

L’equip en contra defensa que la felicitat és un estat estable de benestar que depèn d’un mateix i no d’objectes. S’hi arriba desafiant debilitats, millorant els punts febles per eliminar dolor. La tecnologia no pot augmentar la felicitat perquè no és estable, crea necessitats constantment i indueixen una felicitat falsa.

 

En el segon debat s’han enfrontat l’Escola Ginebró (a favor) i CIC Batxillerat (en contra).

L’equip a favor ha donat tres arguments per demostrar que existeix un vincle entre felicitat i tecnologia: defensen que la tecnologia satisfà a les persones, ja que soluciona problemes i dona respostes; és una font d’insatisfacció positiva que fomenta el progrés; i és un element democratitzador.

L’equip en contra argumenta que les persones no estan preparades per fer front al ritme frenètic amb què es produeixen els avenços tecnològics i que això provoca que no pensem en allò que volem o en què ens fa feliç.  Consideren que en l’època en què vivim, la gent no sap solucionar problemes sense tecnologia.

Aquesta tarda tindrà lloc la final. Podeu seguir per streaming, al Twitter @sumataldebatUAB i a l’Instagram de @comunitatuab. No us la perdeu!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: