Bases de participació a la Lliga de debat universitari 2020

Bases de participació. Edició 2020
La Lliga de debat universitari de la UAB té per objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips, que hauran de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat.

Participants
La participació en la competició està oberta a totes les persones que estudien a la UAB i que estiguin matriculades en el present curs acadèmic 2019/2020.

La competició es realitzarà per equips, que hauran d’estar formats per un mínim de 2 estudiants i un màxim de 5. S’ha de garantir la participació de les dones, així que la composició dels equips haurà de ser com a mínim paritària.

És possible realitzar la inscripció individualment, però, en aquest cas, la participació en l’activitat quedarà condicionada a la formació d’un equip a proposta de l’organització. Si finalment no és possible formar equip, no es podrà competir individualment.

Cada estudiant només pot formar part d’un equip.

L’equip ha de designar una persona portaveu, que desenvoluparà les funcions de capità o capitana i que serà l’interlocutor/a amb el cap de jutges i l’organització de la competició.

Inscripció
Els/les estudiants interessats/des cal que omplin el formulari d’inscripcióEl termini d’inscripció finalitza el 25 de març 2020.
La inscripció és individual i cal que tots els membres de l’equip la realitzin. En el formulari, però, cal indicar els membres de l’equip i qui de vosaltres adquireix el rol de portaveu.

Reconeixement Acadèmic
Els/les estudiants de grau de la UAB que participin tenen l’opció de reconèixer la seva participació en la Lliga de Debat Universitari amb 2 crèdits ECTS.

Per obtenir el reconeixement acadèmic cal que:
–    Indicar-ho en el moment d’inscripció i fer el pagament de 25€ com a molt tard el mateix dia 30 de març. El pagament es realitza amb targeta a la coordinació administrativa de l’àgora en horari de 14 h a 20 h.
–    Participar activament en tots els debats que corresponguin al seu equip (entre 2 i 5 debats segons les fases).
–    Assistir a la sessió de formació que tindrà lloc el dia 30 de març de 13h a 15h.
–    Fer el seguiment d’almenys 5 debats sencers, omplint en cada cas la graella d’estructura del debat (s’explicarà en la sessió de formació) i publicar en xarxes socials referències als debats dels quals s’hagi fet seguiment.

Procediment de la competició
La competició consistirà en com a mínim dos debats entre els equips participants.

El sistema de competició dependrà del nombre d’equips inscrits i s’especificarà al Reglament de l’XII Lliga de Debat Universitari de la UAB Edició 2020, que es farà arribar als portaveus de cada equip perquè puguin preparar la participació un cop es tanquin les inscripcions; i que es treballarà durant la sessió prèvia a la competició del dia 30 de març de 13 h a 15 h.

Al canal de Youtube de la unitat de Dinamització Comunitària disposeu dels vídeos de competicions d’edicions anteriors que us ajudaran a preparar les vostres intervencions.

La llengua
La llengua vehicular del debat serà el català.

Dates
La Lliga de Debat tindrà lloc de l’1 al 3 d’abril*, a la Sala Teatre de la UAB de l’Àgora (plaça Cívica). Els horaris de la competició seran en funció del nombre d’equips inscrits, en la franja entre les 9.30 h i les 17.30 h.

Tema
El tema del debat serà: «Limitar la mobilitat geogràfica de les persones es una mesura proporcionada per revertir l’energia climàtica?».

L’equip guanyador
L’equip campió representarà la UAB en la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats del 27 al 30 d’abril del 2020 a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) que tindrà com a moció de debat: «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?».

L’organització valorarà la participació dels equips inscrits en l’edició 2020 en altres competicions de caràcter interuniversitari com a representants de la UAB.

L’organització es reserva el dret d’ampliar la composició de l’equip que participi en les competicions interuniversitàries amb membres d’altres equips de l’edició 2020.

La Lliga de Debat més enllà de la UAB
Podreu gaudir dels debats minut a minut a Twitter @sumataldebatUAB, en acabar el dia amb els resums al blog Suma’t al Debat de la UAB i la cara més divertida als stories de l’Instagram @comunitatuab.

Seguiu-nos, etiqueteu-nos a les xarxes i sumeu-vos al debat de la UAB!

*Aquestes dates són susceptibles de patir canvis en funció de com es reprengui l’activitat a la UAB després de la suspensió de l’activitat docent a partir del 13 de març de 2020.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: