La Pontificia Universidad Católica de Perú guanya el I Torneig BP GAD-UAB Digital

El GAD aconsegueix un èxit tant en l’organització com en els resultats del I Torneig Digital GAD-UAB, una iniciativa per passar uns dies de confinament de manera més amena.

Moltes universitats estan prenent com exemple el torneig digital organitzat pel GAD per reproduir-ho en les setmanes properes.

Davant de la situació provocada per la pandèmia del Covid-19, el Grup d’Argumentació i Debat de la Facultat de Dret va decidir mantenir la seva activitat de manera virtual. D’aquesta manera, el GAD ha organitzat, els darrers dilluns 23 i dimarts 24, el primer torneig digital que s’organitza durant aquest confinament. Hi han participat 52 equips i més d’una seixantena de jutges de més de 10 països diferents (Espanya, Xile, Equador, Estats Units, Itàlia, Perú, Colòmbia, Veneçuela, Mèxic, Portugal, França i Bolívia) essent un dels tornejos més diversos i nombrosos que s’han organitzant fins al moment.

El torneig s’ha desenvolupat per l’aplicació “Discord”, on permetia que hi haguessin diverses sales de debat simultàniament i d’aquesta manera, simular un torneig ordinari presencial. En total, es van debatre sis rondes, semifinals (novells i absolutes) i finals (novell i absoluta), amb temes tant diversos com l’empoderament femení, el consentiment de les víctimes d’un conflicte en els acords de pau o la romantització de la quarentena.

A la final absoluta van arribar-hi els equips amb oradors de Granada (Espanya), Colòmbia, Estats Units i Perú, proclamant-se la Pontificia Universidad Católica del Perú com a guanyadora del torneig.

El Grup d’Argumentació i Debat va participar-hi 9 equips i 11 jutges. Hi va haver 3 equips que van aconseguir passar a les semifinals de novells (categoria especial per aquells oradors que porten menys d’un any debatent), i dos d’ells, es van proclamar subcampions en aquesta categoria. Ho van ser els oradors Joan López i Rojina Maymí, i Alicia Mesa i Gina Zuñet. A més a més, tres oradors van ser guardonats en el Top 10 d’oradors novells (aquells que porten menys d’un any debatent), en Pol Molina, la Rojina Maymí i en Joan López, en els llocs desè, setè i segon, respectivament.

En relació als resultats dels nostres jutges, tant l’Amadeo Gavilano com en Pau Hernández van passar el break de jutges, i van jutjar tant les semifinals com les finals (de les categories absolutes i novells respectivament). En Gorka Samaniego, formador del GAD, també va passar el break de jutges i va jutjar tant les semifinals com la final absoluta.

D’aquesta manera, el GAD continua mantenint la seva participació activa en els tornejos, malgrat de fer-ho de manera digital. També es prepara per noves participacions en aquesta modalitat, atès que moltes universitats estan prenent com exemple el torneig digital organitzat pel GAD per reproduir-ho en les setmanes properes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: