Ja pots reviure la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat!

Aprofita aquests dies per reviure tots els debats de la Lliga al canal YouTube de Dinamització Comunitària UAB. La fase local de la competició es va celebrar a la UAB del 24 al 28 de febrer amb la victòria de l’institut CIC Batxillerats. Durant tota la setmana es van poder escoltar arguments de tota mena sobre si la tecnologia augmenta, o no, la felicitat.

Ja va acabar la fase local de la UAB de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La competició, que va donar el tret de sortida el dilluns 24 de febrer, ha comptat amb fins a 43 debats entre diferents instituts de Catalunya. Ara, mentre esperem la fase final que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili, ja podem reviure tots els debats al canal de YouTube de Dinamització Comunitària UAB.

En aquesta llista de reproducció, trobareu tots els debats que es van dur a terme a la UAB. Els debats els veureu per l’ordre en què es van realizar: en primer lloc els de la primera fase i després els de la segona fase.

En la primera fase, els equips, dividits en grups, van realitzar fins a tres debats defensant tant la postura de “A favor” com “En contra” a la pregunta “La tecnologia augmenta la felicitat?”. A la segona fase, els dos millors de cada grup van passar a quarts de final, després a semifinals i per acabar la final.

La Lliga de Debat és una experiència molt enriquidora per als participants, ja que treballen l’oratòria, l’argumentació i la recerca de fonts. 136 estudiants de 24 instituts diferents han passat pel faristol de la Sala Teatre de la Universitat. 14 centres que han participat enguany ja ho havien fet en edicions anteriors, el que demostra la consolidació d’aquest format.

La competició no és només una experiència a l’hora de debatre acadèmicament, sinó també, en molts dels casos, representa el primer contacte amb la universitat: “l’ambient a la UAB és tan obert… La gent no em mirava. Era una passada! Donava igual com vestís. A la universitat em vaig sentir lliure per ser jo mateixa” ha explicat, per exemple, una alumna de l’institut Jonqueres de Sabadell en una entrevista al diari Món de Sabadell. Responent a la pregunta de si repetirien aquesta experiència, els participants van afirmar que hi tornarien.

L’Institut CIC Batxillerats, guanyador d’aquesta edició, lluitarà pel gran premi a la fase final que es farà a la Universitat Rovira i Virgili, en una data encara per determinar degut a la situació actual. Fins llavors, podem reviure la fase prèvia de la que hem gaudit a la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquest blog, a part de trobar-hi tota la informació, també podeu recuperar els resums de les jornades i aprofundir en altres activitats del debat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: