Irati Wyatt – Fac. Biociències

La veritat que tant per a la meva com per als meus companys de grup, Jon i Olga, apuntar-nos a la lliga de debat no va ser una decisió massa meditada. Va ser una proposta en un moment que ens trobàvem motivats i vam decidir animar-nos. Però a mesura que passava el temps i ho vaig pensar amb més calma, m’anaven entrant més i més dubtes. Jo sóc una estudiant de biociències i per tant, tenia poca o nul·la idea sobre com dur a terme un debat, en la seva mesura, seriós i, a més en català (sóc del País Basc). Però com que tots els integrants del grup ens-hi trobàvem en, més o menys, la mateixa situació ens vam animar els uns als altres. També va ajudar que el tema que se’ns va proposar ens va agradar molt.

I així, vam començar a pensar arguments. Molt d’hora ens vam adonar que ens sortien molt més fàcil els arguments en contra de l’afirmació que l’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones. Una de les coses que més volíem remarcar era la importància d’una bona pedagogia i com això no s’està complint en el sistema actual, ja que és molt memorístic i li falta una part més practica perquè puguem aplicar els conceptes que hem après. Per això que molta gent no pot gaudir plenament de l’educació que se li ofereix.

Per altra banda, també ens va tocar debatre a favor del tema que se’ns va proposar i, tot i que ens va costar una mica més pensar arguments, crec que ens va fer aprendre molt no a veure el tema com blanc o negre sinó a veure la part positiva del nostre sistema educatiu, tot i que són conscients que no és perfecte, i vam acabar argumentant que és precisament aquest sistema el que ens hi ha permès arriba fins a aquest punt on som individus capaços de participar en una lliga de debat i a sobre en un idioma que hem après fa molt poc temps.

En definitiva, crec que per mi, participar en la lliga de debat va ser una experiència molt positiva i encara que per altres persones hagi sigut una activitat que anava molt acordi amb els seus estudis i no hagi sigut molt diferent del que fan a classe, per mi va ser totalment diferent de la resta de coses que faig a la universitat i em va servir per posar-me a prova, tant en l’àmbit intel·lectual com lingüístic. Si dubteu en presentar-vos, penseu que la vergonya es passa de pressa i encara que perdeu (com nosaltres), segur que aprendreu i riureu molt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: