Marina Grau – Fac. Ciències Polítiques i Sociologia

Els dies 24 i 25 de març es va disputar la lliga de debat de la UAB. Com a estudiant de primer de Filosofia, Política i Economia, m’adonava que l’expressió oral era una habilitat que requeria pràctica, i quan uns companys em van proposar de participar-hi, m’hi vaig apuntar. Tot i el format en línia del debat, la competitivitat entre els equips era palpable. Cada equip havia de participar en tres debats, posicionant-se a favor o en contra en la qüestió sobre si el sistema educatiu actual garanteix el progrés. En l’últim debat en què va participar el nostre equip, l’equip contrari va recórrer a l’experiència pròpia per presentar la seva posició, que era que sí que l’educació portava al progrés.

En concret, l’introductor narrava el seu pas per l’educació obligatòria, que s’havia produït en situació d’igualtat amb la resta d’estudiants, i destacava la tria d’optatives a partir de tercer d’ESO i l’ampli ventall d’estudis postobligatoris, que permeten fomentar l’aprenentatge d’aquelles àrees que més interessen a cada estudiant.

En la nostra argumentació, vam posar el focus sobre la definició de progrés, que sovint s’associa més al tècnic que a l’humà, i vam destacar el verb ‘garantir’ que se’ns plantejava, que implica assegurar que tothom podrà progressar gràcies al sistema educatiu, fet molt improbable. També vam posar en relleu les mancances del sistema educatiu espanyol, i vam proposar algunes millores.

L’equip contrari va ser molt eloqüent, i va obtenir una major puntuació. Tot i això, estàvem satisfets del nostre paper i havíem gaudit preparant l’argumentació.

Mai havia participat en una lliga de debat, però de ben segur que repetiré.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: