La Lliga dia a dia

Segon debat de la jornada: INS L’Estatut vs. INS Les Termes

Tot just acabem el segon debat de la jornada, l’institut l’Estatut defensa la posició a favor i l’institut Les Termes mira de convèncer el jurat que internet no ens fa més lliures.

En aquest debat veiem un participant conegut ja de la lliga de l’any anterior, l’institut l’Estatut. A l’hora de defensar la posició a favor, hem vist arguments com que gràcies a internet podem compartir informació des de punts diferents del món i que per tant amb l’arribada d’internet s’obre l’accés a continguts que d’altra manera eren fins i tot exclosos del públic per restriccions institucionals com la censura. Hem conegut programes, com el Thor, que ens permeten escapar de la censura i s’ha debatut també sobre la veracitat de les fonts a la xarxa, deixant-ho com a responsabilitat de l’usuari el verificar la informació.

L’institut Les Termes, que defensava la posició en contra, ens ha fet reflexionar sobre com internet fomenta la participació política de la ciutadania, però amb certes limitacions difícils d’ignorar. Ens assegura, a més, que la dependència extrema que tenim d’internet ens incapacita quan no podem fer-ne ús.

Vegeu l’entrevista a Quim Gil que ens ha presentat el guanyador del debat, l’INS l’Estatut!

Anuncis

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: